O meni

Ja sam Vanja Spirin, književnik, glazbenik i copywriter. Pisanjem sam se počeo baviti još u vrijeme dok su dinosauri vladali svijetom, a moj otac je oprezno kroz divovsku paprat išao u lov na prve sisavce, jer nam je dosadio okus piletine, karakterističan za dinosaure. Pisao sam sve moguće književne forme: pjesme, priče, knjige, scenarije, kolumne i blogove te je sve to bilo objavljivano tijekom godina u raznim časopisima, zbirkama, novinama i internetskim portalima. Moja knjiga "Najljepši hrvatski mitovi i legende " je lektira u školi i na to sam poprilično ponosan, jer nisam očekivao da će biti toliko uspješna. Knjiga "Junkers i Vailiant protiv sila tame" nagrađena je nagradom Artefakt kao najbolji roman spekulativne fikcije 2017, godine. Također, priča "Božanski Orko" je dobila nagradu za najbolju kratku priču u 2018. godini.

 

Za život zarađujem kao copywriter, dakle pisac po narudžbi. Sviram bas, klavijature i gitaru i radim na projektu Jozo oko gospe, a to je Dark Ekectro / Psy Chill projekt  koji potiče iz kraja osamdesetih, u kojem sviram sve instrumente, kompozitor sam, aranžer i producent. Član cam Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

 

Obožavam ribolov, premda nisam godinama, jer moji prijatelji to smatraju bedastoćom. Poznajem i ćudi mora. Znam dobro kuhati, a najbolje mi ide tzv. seljačka klopa, dakle: grah, punjene paprike, sarma, musaka od patlidžana i pečenje.

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • c-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now