Ima li svatko od nas svog osobnog Murphyja?

Svima nama je poznata činjenica da kiša neće padati ako ponesete kišobran. Također, fajlovi vam se neće zagubiti ako imate backup, jer Murphy na oprezne ljude gleda s gađenjem i odbojnošću te ih se kloni. Njegovi igrači su oni koji puno riskiraju, pretiču u nepreglednim zavojima, nasumce nekud odlaze pa se izgube i pripiti usred noći pišu esemese ženama koje im se sviđaju. To su šampioni, no Murphy se hoće posvetiti ne samo njima, nego i svima nama, na najneobičnije moguće i teško zamislive načine. Meni je zrihtao to da je Milanović namjerno uništio SDP, pa je Murphy Karamarku, koji je jegovom voljom došao tako na vlast, preporučio Endehasu Iznoguda, koji je pak u par poteza uspješno uništio kompletan kulturni i poslovni okoliš svima nama koji se bavimo pisanjem. Cijeli sustav povezanih usranih događaja, koji govore o pravom butterfly efektu iliti teoriji kaosa. Jednom rječju: mutna su to posla, marfijevska. Baš i nije neka jedna riječ, ali nećemo tjerati mak na konac.

Za sve to zasližan je moj osobni Murphy, koji stvarno radi prekovremeno, no, nisam ja jedini kom se slažu takvi spletovi okolnosti, pa je, recimo, svim glazbenicima sasvim normalno da prije nekog važnog koncerta dobiju temperaturu, upalu uha, proljev ili nešto tako zgodnog i zabavnog. Nema onog kojem se to nije dogodilo i svi mi znamo da se treba čuvati, ali ne znamo kako. Postavlja se pitanje, kako to da se ti događaji događaju skoro svakom čovjeku, i to najčešće u grupama od tri? Poznata je bapska priča o copranju, a to je da se jedan ugodan događaj plaća barem s tri neugodna. I da se o dobrim događajima i idejama ne smije puno pričati, jer Murpy ima veće uši od afričkog slona, majkemi. I da niti jedno dobro djelo neće ostati nekažnjeno. Al to je kukanje i bediranje, ne valja to, nego se treba protiv sila tame boriti svim snagama, koristeći pritom i niske udarce, i nedozvoljena sredstva poput mladog luka i rotkvica.

Imam ja prijatelja koji ne zna za takve stvari. Učio je, završio faks, kupio stan, oženio se i ima klinca. Ma i službeni auto. Usred grada vikendom iz prve nalazi mjesto za parkiranje. Nakon što je dobio otkaz kao tehnički direktor ubrzo se zaposlio kao, naravno, generalni direktor. Pitanje je, kako mu to sve uspijeva, biti tako normalan, korektan i uspješan? Mislim da je odgovor u janjetini, jer on, kao direktor često jede istu, tako da sam čvrsto odlučio investirati neke nofce u janjetinu u i pršut. On rado pije gemište, to bi isto mogao. Fin je i pristojan čovjek, pa bi i to mogao probat, a ne se obraćat konobaru s krkanskim: "dečko, daćeš mi velebicku", nego: "gospodine, daj mi jedan velki gemišt, majkemi." I neću sve žene zvat micamaca, nego ljubazno "gospođo". Zadnji put sam nedavno tako nazvao jednu djevojku od dvadesetak godina, pa joj se to svidjelo. Dakle, to su moje buduće strategije protiv utjecaja Murphyja. Kako očigledno svatko od nas ima svog, svakako bi trebalo probati jel i kod vas to radi i jel vaš Murphy isti kao i moj ili je nekakav drugačiji. Puno nade polažem u janjetinu. Riskirao bih s kaljom ili bosanskim loncem, ali direktori to ne jedu, mora bit s ražnja. Kako je prošla terapija janjetinom i gemištima svakako ću javiti. Naime, jest ću ja i mladi luk i rotkvice, jer je možda stvar u njima. Ako vampiri bježe od češnjaka, možda Murphy bježi od kapulice mlade. Za rotkvice nisam baš sasvim siguran. Idem sad. Živili.

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • c-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now