Kad te žena pogleda kao žaba u orahe

Engleski časopis "Bike" ima kolumnista Ogrija, virtualnog bajkera, koji na svijet gleda pomalo krkanskim bajkerskim očima. Na pitanje što misli o skuterima, on odgovara kako je svaki uređaj dobar koji ljude drži dalje od automobila, a na pitanje o ljubavi, filozofski odgovara da je (citat) "ponekad teško razlikovati ljubav od dobrog jebanja." Prostak je taj Ogri, ali virtualni. I bajkerska seljačina.

Ljubav je teško naći, naročito u nekim godinama, jer:

a) starija ekipa se boji neuspjeha, pa se ne usude ni probavat

b) ekipa "je sazrila", pa samo seks, ništa ljubav (to mi se najmanje sviđa)

c) ekipi je njihova nejebica centar svijeta, pa će se uvaljivat i tvojoj dragoj ili dragom, ovisno o spolu i preferencijama, jer je njihova potreba jača od korektnosti, pristojnosti ili čak prijateljstva

d) mlađa ekipa je normalna po tom pitanju: prvo sviđanje i alkohol, pa seks, pa onda možda i ljubav, dakle bez beskrajnog filozofiranja, epske borbe žensko-muških principa, tantričkih silnica univerzuma ili takvog nekog lajkoučevsko-cosmovskog trkeljanja

Nedavno sam imao jedno zanimljivo iskustvo vezano uz tu temu. Pajdaši i ja otišli smo u jedan poznati zagrebački klub, ali za to treba čovjek biti pripremljen, jer reda mora biti. Tamo se dolazi optimalno oko dva u noći i poželjno je biti trešten pijan, kako bi se bolje komuniciralo s ostatkom kluba. Pa smo se svi radosno izgrlili i izljubili i nastavili stremiti prema očekivanom blackoutu i odlaženju doma na nepoznate načine, jer se barem polovina pučana ne sjeća povratka kući.

I tu se pojavi jedna poprilično zgodna i prigodno vrlo tehnički pripremljena micamaca. Dakle, govorila je ona jedva razumljivo, malo se zanosila u hodu i upucavala se većini muškaraca, pa tako i meni. Rekla je da smo frendovi na fejsu i da jako dobro govorim zagorski. I, da skratimo, niš od toga, pretežno jer sam konzervativni starkelja i nisam baš oduševljen promiskuitetnim ljudima, kao i ostalim ovisnicima. Stvar je završila tragično, ali to sam saznao tek drugi dan. Otfrendala me je s fejsa, nesretnica, i čisto si mislim kako je moguće da me se uopće sjećala da bi se uspjela na mene naljutiti.

Pa si ja pomislim, ajde seks, to je super stvar, ali ljubav. Ljubav je nešto uzvišeno i hoće li mi neka najada pomoći u nalaženju tog duboko zapretenog osjećaja, onog kad (citiram Primorce) "Žena gleda va tebe ko žaba va orihi". To je ljubav Tristana i Izolde, Hangrapa i Drobhile, Zdenka i Barbare i, na kraju Trumpa i Kolinde. Čežnja naše vrhovnice prema tom naočitom i šarmantnom čovjeku, neupitna je, u pogledu joj se vidi da je spremna, i to ne samo za dom, a moj otac, rodom poprilično blizu području od kud je Predsjednica, govori.

"Muški Gromičani su agresivni i odurni, pogledaj Linića, ali Gromišćice su vavik bile lipe cure."

Naravno, nije se poslužio baš skroz tim riječima, ali to sad nije bitno. Ja bih rado kada bi me netko obožavao kao što Kolinda voli tog naočitog, karizmatičnog, dobrog i duhovitog čovjeka. Tu ljubav ne bi mogao zaustaviti ni izdržljivi Jakov, ni naočita Melanija, koja mi se osobno poprilično njasvi. Ili kad bi ta žena toliko zatravljena mnome bila sama Čarliza Teronova. Netko bi rekao da je to teško za očekivati, ali jednom je isto netko mudro rekao: "Sve je moguće." Jebenica. Kratko, a toliko kirurški precizno. I netočno. Čuo sam, doduše, i pametnijih misli od toga, ali bogme i glupljih, kao kad je Madona rekla da su cipele Manola Blahnika bolje od seksa. Mislim si ja: kak se uspoređuje seks s cipelama? A tek cipele s ljubavlju?

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • c-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now