Ja sam woman person. I malo dog person

Prije svega, politička korektnost se pretvorila u sustav čuda toga što se ne smije da se netko ne bi uvrijedio. Gledam ja neki dan jedan skroz simpatičan klip di klinci slušaju AC/DC i komentiraju to na različite smiješne i cool načine. Jedan od njih, stvarno mali kikić, Angusa Younga zove "guitar person", pa si mislim kako su tog sirotog dječarca već tako prestrašili i izvitoperili da neće reći ni gitarist gitaristu, da ne bi uvrijedio neku gitaristicu. Pa jel se žene ljute i kada se za nekog veli da je rudar? Ili se treba reći da je to mining person?

Zakaj ja o tom govorim? Naime tema nije nimalo ozbiljna i nećemo se baviti feminizmom i njezinim ekstremnim pojavnostima, nego z maškama, miševima i pesima. Za ilustraciju krećem s jednom zgodom iz stvarnog života. Svojevremeno, još sam bio sasvim mali, gospođa majka i ja smo u špajzi našli gnijezdo od papira, konca i svakojakih mucica u kojem je mišica omišila štogod drobnih potomaka. Miševi, kad su skroz mali, nisu nešto slatki, ali nama su bili, pa smo sakrili tu činjenicu od oca, koji bi ih sve mam potamanil.

Miši:

Kako je vrijeme prolazilo, tako su ti mišeki porasli i počeli su radit štetu po stanu, pa su ih moji starci hametice lovili mišolovkama, ljepilom, otrovima, a pokoji bi zaglavio i od neumoljivog partviša. Ja sam jednog ulovio, stavio na miščafl i odnio na dvorište. Miša, ne partviš.

Otac: Gle njega, kako ne može ubit životinju

Mamek: Je, i dobro je da je to tak

Maške:

Moj prozor je u visini dvorišta, pa se pojavila situacija da se skvoterska maca doselila kad nisam gledao i omacila ispod mog kreveta. Toga nisam bio svjestan dok mali nisu počeli cvilit onim nejakim ultrasoničnim cviljenjem. Pa sam onda i njih i majku im odnio u šupu. Htjeli su se vratit, al im nisam dao. Kako kaže pjesma: iš medo van, nisi reko dobar dan.

Pesi:

Moj sused ima dva pesa, mješanca i jako draga. Dam im povremeno nešto za pojest, a kad se vraćam u nedoba iz krvara počnu tako glasno lajat da gazda, odjeven u šlafrok, u pet ujutro ide vidit o čemu se radi.

Ja: Sori kaj sam te zbudil

Sused: Pa nisi me ti, nego pesi. Jebate, vole te više nego mene.

E sad, sve na tom musavom dvorištu predstavlja ekološku ravnotežu. Maške love miševe, a pesi nateravaju maške. Maške mi se uporno žele naselit doma, a ja ih tjeram, jer su brutalne divlje zvijeri (napadaju jedna drugu, ako im bacim nekaj za jest) i neumiljate, dakle nesimpatične i pokazuju svoju stvarnu ćud, kakve su na slobodi. Al mi se zadnih tjedana doma, vrag zna otkuda, pojavio miš. Jedva ga vidiš koliko se brzo kreće. Šuška, gricka, zvecka i ide mi na živce na najjače, ali pojavljuje se uvijek isti problem, ne mogu ubit tu živinu i muka mi je od same ideje da će se zalijepit na ljepilo pa ću morat... fuj.

Ali lukaviji sam ja od mojih skvotera i uljeza. Čuo sam miška kako ronda po kuhinji, pa sam zatvorio sva vrata i otvorio kuhinjski prozor preko noći. Za sada je sve ok., priroda je, mislim, obavila svoje. Maškama sam otvorio prozor da mogu uć, a miša više nije za čut. Onda su susjedi pustili pese, pa nema ni mačaka na vidiku. Dakle sve se riješilo na prirodan, ekološki način, samo moram provjerit jel imam mačju evoluciju pod krevetom. Viš kako sve na kraju ispadne dobro, ako nema brune, zlatka i glasnovića.

Zakaj ja ovo sve pišem? Ako se malo duže razgovaram s nekom ženom, prvo ide obavezno pitanje koji sam horoskopski znak, pa dođe do mrštenja, jer nitko ne voli blizance, pa onda oprezno potpitanje o podznaku i često mrštenje, jer ni lavovi nisu baš najšarmantnija bića na svijetu. A onda dolazi pitanje jesam li cat ili dog person. Budući da sam kao kućne ljubimce imao: maške, pese, hrčka, golube, daždevnjake, zmije, punoglavce, ribice, kornjače i šišmiše, nema jednostavnog odgovora. Al jedno je sigurno. Prvo sam women person, to su mi ipak najdraža bića, a onda bi ipak nekako bio dog person, jer pesi nesebično daju gomilu čiste, nepatvorene ljubavi i nisu radi toga glupi, kako tvrde neki u čije emotivne kvalitete i kapacitete ozbiljno sumnjam. A ljubav je ipak najvažnija stvar u životu. Kaj je meni? Molim, izvadite tog Šimlešu iz mene. Upravo sam dobio neki napadaj, izgleda. Crni s Placa bi se zgražavao nad tim svim, a Sun Tzu bi rekao da se pravi ratnik uvijek najede više janjetine, nego krumpira i mlade kapulice. Uvijek me iznenadi mudrost tog drevnog kineskog vojskovođe. A Crni s Placa nek ide grlit drveće, bem ga hipija i šamanista.

Eko vam se sviđa kolumna, molim lajkajta i šerajte

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • c-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now