Narod koji je sam sebe nestao (ekološko - politička basna)

Malo ja poznata činjenica da Trakošćansko jezero nije prirodno. Budući da sam studirao ekologiju, više puta smo kao studenti istraživali kako je nastao taj ljupki umjetni ekosistem, koji izgleda baš kao pravi. Super su to napravili. No, nije sve to prošlo samo tako, jer čovjek nije bog. Čovjek je više od boga, jer ponekad, stvarno ponekad, čak i brine što se događa oko njega. Pa ajmo kako je to krenulo.

Priča počinje tako da se netko sjetio od udoline blizu dvorca napraviti jezero po kojem će dekadentni i izrođeni pripiti plemići broditi čamcima, svirati lutnju, pecati i ponekad voditi ljubav s maloljetnim rođakinjama, pa su skrenuli bistri potok da napuni udubinu, kako bi nastalo to željeno vodeno bludilište. Udubina se napunila vodom i ubrzo je ista zarasla u šaš i drugo vodeno bilje te se pretvorila u blatnjavu, smrdljivu baruštinu, koja je prijetila neznanim boleštinama i inim pogibeljima. Pa su skrenuli potok i očistili tu rupu od smrada, svekolike odvratnoće i gadosti. Ponovno su rupu napunili vodom i naselili tamo veganske amure, koji su jeli vodeno bilje. Izraslo vodeno bilje amuri su tako temeljito potamanili da su na kraju svi pocrkavali od gladi, bilje je opet zavladalo i sve se ponovno pretvorilo u smrdljivu baruštinu. Pa su skrenuli potok i očistili tu rupu od smrada, odvratnoće i gadosti. Ponovno su rupu napunili vodom i stavili amure, koji su jeli nevoljno vodeno bilje i štuke, koje jedu nevoljne amure. I stvar se ustabilila, proradilo je. Jezero je bistro, ima svega u njemu, ekološka ravnoteža je postignuta i takvo kakvo je može ostati tisućljećima. Hepiend.

Ako pogledamo sadašnju situaciju u našoj zemlji, problem je u štukama, jer u prirodi štuke jedu mudro jedna drugu, kada vide da ih je previše, dok se kod nas štuke razmnožavaju nemilice, tako da će nužno na kraju pojesti sve amure, izjesti se međusobno i evo nam opet smrdljive baruštine pune odvratnoće. Zapravo, Hrvatska je već poprilično smrdljiva baruština, jer ako jadna štuka ne napada drugu, kao što bezumni Bernardić tupavo čestita na vjenčanju kleronacističkoj spodobi koja ga mrzi iz dna duše, govori samo da su naše štuke jako agresivne, ali i neopisivo glupe životonje. Nema milosti među štukama. Nema milosti prema amurima. Vodeno bilje nije briga, jer ono zna da će ono ipak na kraju opstati, što god se dogodilo tim kretenima.

Gospon Šafranek je lijepo rekao kako je išla evolucija: "Prvo su bile ribe, a onda su ribama zrasle noge i tak je nastalo čovjačanstvo". Kod nas je isto tako. U strahu od štuka i toksične žabokrečine amurima su izrasle noge i otišli su u potragu za bistrom vodom i bogatim šašem/trstikom Irske i Njemačke. Štuke se i dalje bezumno razmnožavaju i jedu preostale sve mršavije amure, čak im naplaćuju porez na život u tom jezeru. Prije ili kasnije amuri će nestati, a dalje znamo kako stvari završavaju, samo što su ono jezero čistili ljudi, a ovo bi trebao očistiti Bog, no kako je Bog svima prodao stvarno džibersku foru da svi rade što god im padne na pamet, nek rade. A on ne radi ništa. Zapravo je na taj način Gospodin opravdao svoje nečinjenje dobra, ajmo još dalje, svoje nepostojanje, a to je njegova glavna supermoć. Ne postojiš, a svi te obožavaju. E, to je jebenica.

Dakle, da završimo tu bajku i manemo se besplodnih teoloških rasprava, što je nama potrebno? Potrebne su nam neke druge štuke, koje će očistiti jezero. Štuke koje će držati ove sadašnje pod kontrolom, na radost i amura i lopoča. Gdje se nalaze te štuke? To je veliko pitanje i bilo bi dobro na njega što hitnije naći odgovor, jer se u zraku već duže vremema osjeća opor vonj metana i sumpora, ali ne zato jer je netko pustio tihomira ili zvonimira, a prije se do sita napucao kuhanih jaja, nego zato jer nam se jezero već napola pretvorilo u smrdljivu baruštinu. Ako netko zna te štuke, neka ih hitno pozove. Ajmo štuke, dosta je bilo zajebancije.

Ako vam se sviđa blog, molim lajkajte i šerajte.

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • c-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now