E, da nam je bit ko Uganda

Jednoć sam razgovarao s kolegom piscem iz Srbije i rekao sam, iznerviran svim i svačim, kako je Hrvatska apsurdistan. Pa me mrko pogledao i rekao. "Srbija je apsurdistan, nemoj da se sada tu sad kačimo na nacionalnoj osnovi." Tko je od nas dvojice bio u pravu? Moguće obojica, čak vrlo vjerojatno, ali pristojnost i dobar kućni odgoj nam nalažu da se ne pačamo u apsurde u tuđoj državi. Više nego dovoljno ih imamo doma.

Kako je Hrvatska podijeljena po kastinskom principu na inkviziciju, otimače i vojnu huntu, svatko od njih, iz čiste dosade ili po nečijem nalogu mora stalno baljezgati ili oko nečega biti silno egzaltiran i histeričan, naročito ako treba skrenuti pažnju s nečijih prstiju u pekmezu ili novog bezdušnog i besramnog nameta, koji će dodatno uništiti živote i budućnost malog hrvatskog čovjeka.

Tako naši biskupi neopisivo cijene Ugandu, to je zemlja koja bi trebala biti uzor Hrvatskoj, jer to je zemlja u kojoj nema demokracije i bilo kakve sekularnosti, a crkva je na vlasti, baš kao što je to bilo u srednjem vijeku. Nepoćudne su protjerali. Uganda, nego što, kakve vražje zadrte i komunističke Švedske i Norveške, u kojima su vjernici manjina i dobro stojeći i zadovoljni ljudi žive u zabludi da je Zemlja okrugla. Nedopustivo.

Ako nije dovoljno težiti džamahiriji, a ponekad nije, naši biskupi uvijek imaju na repertoaru spremnu i ljubav prema ustašama i NDH, kao i mahnitu mržnju prema komunizmu i ateizmu. Za komunizam ne razumijem, jer osobno nisam vidio komunista oko dvadesetpet godina, ako ne mislimo na one bivše, kojih je prepun HDZ, no za ateizam ih pak potpuno razumijem. Kako će naš muškarac u zlatom opšivenoj haljini voljeti čovjeka koji njega smatra varalicom, parazitom i licemjerom? Nikako.

Što se tiče kaste otimača (političari, menažderi, bankari) oni su svi do jednog potomci Marije Antoanete. Ta se bogme narađala tuštu i tmu bezdušnih momaka u odijelima i kravatama. Rapravljaju oni tako o uvođenju Eura, a porezni obveznici nemaju za platiti režije. Državnim službenicima povisuju plaće, a spomenuti porezni obveznici koji bi trebali namiriti te parazite bježe iz zemlje otimača glavom bez obzira. Ti momci stvarno misle da hrvatski narod služi isključivo za popunjavanje milog im proračuna, od kuda će oni šakom i kapom dijeliti novac prije svega sebi, a bogme i sebi sličnima u BiH. Jer Hrvatska je silno bogata zemlja, pa svakako treba dobar dio svog budžeta dati likovima iz susjedne zemlje. I nekim likovima kojima je bloger Todorić dužan par milijardi. Pa neće valjda Todorić vraćati te novce, uz žive i zdrave porezne obveznike?

Kada smo kod bivših, sada profesionalnih branitelja, oni nemaju nikakvih problema oko toga što će čitava Hrvatska biti siromašnija, da bi se namirili njihovi bezgranični apetiti. Tu ne govorimo o časnim i pretjerano tihim hrvatskim braniteljima, već o nezajažljivoj ekipici koja se sastoji od hrvatskih i BiH bivših vojnika, koji ne shvaćaju da je rat davno prestao i da je njihova dužnost, a ne zasluga bila braniti domovinu. I da hrvatski poreznici nisu tu da bi služili njima.

A sada o vedrijim temama u tmurnom i ljigavom tjednu. Tu nam je Martinje, najveći hrvatski blagdan u kojem se slavi ljepota života, alkohol i hedonizam. Ako se nekom posreći, može mu se dogoditi i kakva ljubav. Dok puk slavi, policija lovom na pripite slavljenike kaznama puni državni proračun RH, kako bi te nofce kasnije dali braniteljima iz BiH. Neće im biti dosta, to je sigurno, ali lijepo će se vidjeti kao gesta. Dakle, sretno vam Martinje i često provjeravajte gdje vam je novčanik. Momci iz Ugande vrebaju na svakom koraku. Ako mislite da su tamnoputi, nisu. I hrvatski govore književno, skoro da im se ne čuje da nisu iz Hrvatske.

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • c-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now